Tak ale chodzi mi o numer tego przekaźnika, wiem że są 377, 389, 192 i 603 i występują one zamiennie, jednak nie wiem który powinien być dla auta wyposażonego w spryski reflektorów ale bez czujnika deszczu.
Jakie głośniki itp.
Zwiń
X
-
Jakie głośniki itp.
Witam,
mam w planach zrobienie jakiegoś car audio w swojej octavie. Chodzi o zamontowanie głośniczków z tyłu (nie w półce tylko w tych miejscach na to przeznaczonych) oraz jakiś sb pod siedzeniem, bo nie chce wkładać do bagażnika nic takiego. No i jakiś wzmacniacz oczywiście. Macie doświadczenia jakie głośniczki, wzmacniacz i jakiej firmy itp? (linki mile widziane).
Oczywiście nie chce wywalać w to kupe kasy bo bez sensu.
pozdroOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
-
-
no ok;] ale jakiego rodzaju tam te głośniki z tyłu wchodzą? i o jakich rozmiarach sub by wszedł pod siedzenie pasażera? pozdroOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
kurde...nie pomagacie mi;p
czy ktoś mi odpowie na powyższe moje pytanie?8)
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
a nie wiecie może jaki sub (o jakich rozmiarach się zmieści pod fotel?) Qmpel robi tego typu rzeczy. Gra baaardzo zacnie. A z tyłu chce założyć bo w przyszłym roku w zagłówki będą szły monitory. Także, żeby już coś tam z tyłu byłoOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Jak robisz etapami to najpierw zrób dobry przód, a potem gdy już podejdziesz do monitorów wstawisz w tylne drzwi jakieś współdrożne 165mm... Nie wiem jak jest z miejscami dedykowanymi w Octavii, w Fabii jest bodajże miejsce na elipsy 4x6 cala. Moim zdaniem to strata czasu. Jeśli bedziesz chciał widzom z tyłu zapewnić dobry dźwięk do oglądania tych monitorów to i tak głośniki będą musiały iść w drzwi...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytek11
Co do parametrów montażowych, to ciężko mi coś powiedzieć, bo mam zwyczaj zdawać się na profesjonalistę (www.barbus.pl) przy montażu... Wiem że dystanse wycinał i że głośnik spokojnie wchodził w miejsce fabryczne.
Zamieszczone przez fernandoTak się podłączę pod temat: czy jest jakaś możliwość sterowania rozdziałem dźwięku przód/tył (fade), jeśli głośniki z przodu i z tyłu są podpięte pod wzmacniacz np. czterokanałowy?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytek11...Chodzi oczywiście o Oktavię
[ Dodano: Pią 14 Lis, 08 13:10 ]
A coś takiego np:
http://www.allegro.pl/item476177609_..._lodz_z49.htmlJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoTak się podłączę pod temat: czy jest jakaś możliwość sterowania rozdziałem dźwięku przód/tył (fade), jeśli głośniki z przodu i z tyłu są podpięte pod wzmacniacz np. czterokanałowy?
trytek11, ile kasy chcesz wydac na glosniki :?: ile na ich poprawne zamontowanie :?:
od ESK Hertza trzymaj sie z daleka bo to szrot nie warty swojej ceny :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
a jakiego rodzaju głosniki wchodza na przód? rozmiar itp. oraz jakie w tylnych miejscach tam przy półce. bede wdzieczny za info bo jutro mam zamiar kupic jakiesOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
dziekowaci kazde wejda w miejsca standardowych otworów?
a z tyłu nie wiesz jakie powinny byc?
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112kazde wejda w miejsca standardowych otworów?a z tyłu nie wiesz jakie powinny byc?
co do tyłu to ja sie nie znam bo z zalozenia go nie mam :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
okjuz kliknałem odpowiedni przycisk --> Pomógł
jutro cos moze załatwie.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Polecam TAKI zestawik. Kolega Nexus6 polecił mi je jako zestaw "startowy" i muszę przyznac, że miał rację. Jak za tą cenę chodzą super nawet napędzane jedynie z oryginalnego STREAM-a ...
Nie spodziewam się poprawy na zasadzie przed i po wytłumieniu drzwi ale jednak :roll:PerfectService by
Komentarz
-
-
lukas_ig, nie mieszaj w miękkim tworzywie tylko wrzuć w końcu coś lepszego, np:
- http://195.243.203.21/rainbow/index....211312&lan=ENG
- http://195.243.203.21/rainbow/index....212121&lan=ENG
- http://195.243.203.21/rainbow/index....212122&lan=ENG
ze wskazaniem na ten ostatni :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz